SzaunákA fürdőben országosan is egyedülálló, 10 szaunával (finn, aromaterápiás, infra, bio, orosz, sókabin) és 1 gőzkabinnal rendelkező szaunapark, valamint a hozzá kapcsolódó relax medencetér biztosítja a tökéletes kikapcsolódást és ellazulást. A szaunák mellett csobbanó medence, Kneipp-medence, és jégkása kút is igénybe vehető. A rendszeres szauna programok keretében a vendégek kényeztetéséről és a professzionális szaunázásról képzett szaunamesterek gondoskodnak.

SZAUNÁK NYITAVA TARTÁSA
SZAUNÁK SZEZONALITÁS HÉTFŐ-KEDD-SZERDA-CSÜTÖRTÖK PÉNTEK-SZOMBAT VASÁRNAP
Szaunavilág - Gőzkabin egész évben 8-18 8-20 8-18
Szaunavilág - Infra szauna egész évben 8-18 8-20 8-18
Szaunavilág - finn szauna egész évben 8-18 8-20 8-18
Szaunavilág - aroma szauna csak hétvégén nem üzemel 8-20 8-18
Csendes Wellness - Felöntős finn szauna csak hétvégén nem üzemel igény esetén kerül indításra igény esetén kerül indításra
Csendes Wellness - Finn szauna csak hétvégén nem üzemel igény esetén kerül indításra igény esetén kerül indításra
Csendes Wellness- Infra szauna csak hétvégén nem üzemel igény esetén kerül indításra igény esetén kerül indításra
Szaunasziget - finn szaun csak hétvégén nem üzemel igény esetén kerül indításra igény esetén kerül indításra
Szaunasziget - kültéri finn szauna csak hétvégén nem üzemel igény esetén kerül indításra igény esetén kerül indításra
Wellness - finn szauna nem üzemel nem üzemel nem üzemel nem üzemel
Főépület - finn szauna nem üzemel nem üzemel nem üzemel nem üzemel
Főépület - infra szauna nem üzemel nem üzemel nem üzemel nem üzemel
Főépület - sókabin egész évben 8-18 8-20 8-18


Szauna típusok a szaunavilágban:

 • Finn szauna (10,6 m2)
Szokatlanul magas 70-100 oC hőmérsékletét az alacsony páratartalom teszi könnyen elviselhetővé. Szervezetünk mindig az egyensúly megtartására törekszik, ezért a forró és száraz levegőre intenzív verejtékezéssel válaszol. A verejték párolgása hűti a bőrt, és nem engedi túlzottan felforrósodni. A forró levegő után a csobbanó medence hideg vízben, vagy a jégkása kút jégkásájával hűtjük le a testünket, majd ezt ismételgetjük ameddig jólesik. A váltakozó meleg - hideg levegő hatására méregtelenedik a szervezet a fokozott izzadás révén. Az egyre gyakoribb stressz-hatások is kiküszöbölhetők, vagy csökkenthetők a rendszeres szaunázás segítségével.


 • Infraszauna (4,67 m2)
Az infraszauna üzemi hőfoka 50-60 oC, így nem veszi annyira igénybe szervezetünket, mivel az infrasugárzók közvetlenül a testet melegítik és nem a levegőt, így a bőr mélyebb rétegeit elérve rövidebb idő alatt erőteljesebb izzadás következik be.
Alkalmazási területei: méreganyagok eltávolítása, zsírégetés és testsúly - ellenőrzés, stresszcsökkentés, energiaszint növelése, öregedési folyamatok lassítása, bőrmegújító hatás, szépségápolás, fájdalomenyhítés, keringési rendszer edzése, sport, betegségmegelőzés, gyógyítás.


 • Aromaterápiás szauna (12,2 m2)
Az aromaterápiás finn szauna hatását a gyógynövényaromák illóolajának használatával fokozzák. Nyugtató, lazító vagy élénkítő hatásuk mellett kiválóan salaktalanítanak és serkentik a vérkeringést. Az aromaolajokkal dúsított gőzben az illatos illóolajok beszippantása kellemes közérzetet biztosít.


 • Gőzfürdő (21,41 m2)
A gőzfürdőt 35-40 °C hőmérsékletű, magas vízgőztartalmú gőzkamrában élvezhetjük. Hatására a bőr pórusai kitágulnak, tisztulnak, fokozódik a faggyúmirigyek elválasztása, élénkebbé válik a vérkeringés, az izmok ellazulnak, a légutak nyálkahártyájának hurutja is oldódik.
A gőzfürdőben rövid idő alatt erős izzadás lép fel, és a magas páratartalom miatt az izzadság nem tud elpárologni, ezért hőtorlódás következik be. Ez nagy megterhelés a szív és a vérkeringés számára, ezért a teljesen egészségesek is csak 10-15 percig tartózkodhatnak, a betegek pedig csak orvosi utasítás alapján vehetik igénybe. A gőzfürdőben felhevült testet langyos, majd hűs fürdőben fokozatosan kell lehűteni, majd legalább 30 perc pihenésnek kell követnie.


Relax medencetér szolgáltatásai:

 • relax medence
 • kneipp taposó medence
 • csobbanó medence
 • jégkása kút
 • pihenőágyak

Szauna sziget szaunái, szolgáltatásai:

 • beltéri finn szauna
 • udvari orosz finn szauna
 • jacuzzi medence
 • trópusi élményzuhany

Fürdő további medencéi és azok nyitva tartása

Image
Irány a webshop!