Email Instagram Youtube

Szauna házirend

SZAUNA HÁZIREND

A gyógyfürdőben található szaunák és gőzkabin használatának házirendje.


1. A szauna házirend a gyógyfürdő általános házirendjének része, betartása minden dolgozóra, fürdőző vendégre, sportolóra, a fürdő területén tartózkodókra egyaránt, felelősséggel kötelező. Felhívjuk figyelmüket, hogy az alábbi szauna házirendet a szaunák, a sókabin és a gőzkabin igénybe vételekor kötelesek betartani! A házirendben foglaltak megszegése esetén a gyógyfürdő megtagadhatja a szolgáltatást, az esetlegesen előforduló károkozás esetén pedig a kár megtérítése iránt igénnyel léphet fel.

2. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben összesen 10 db szauna, 1 db sókabin és 1 db gőzkabin található.

- Finn szauna (Főépület emelet 233-as szoba)

- Infra szauna (Főépület emelet 233-as szoba)

- Aromaterápiás szauna (Összekötő épület)

- Fényterápiás szauna (Thermál Panzió beépített teraszán)

- Gőzkabin (Szaunavilág)

- Aroma szauna (Szaunavilág)

- Infra szauna (Szaunavilág)

- Finn szauna (Szaunavilág)

- Kültéri szauna (Csendes Wellness, Szauna Sziget)

- Finn szauna (Csendes Wellness, Szauna sziget)

- Bio szauna (Csendes Wellness, Szauna Sziget)

- Felöntős finn szauna (Csendes Wellness)

- Finn Szauna (Csendes Wellness)

- Infra Szauna (Csendes Wellness)

3. A szaunák a gyógyfürdő nyitvatartási idejében, a belépőjegy megváltásával vehetők igénybe. A belépőjegyet, mely csak a megváltás napjára érvényes az esetleges ellenőrzés céljából a távozásig meg kell őrizni, illetve a személyzet kérésére be kell mutatni.

4. Heti rendszerességgel (csütörtöktől-vasárnapig) előre meghatározott időpontokban szaunaszeánszot tartanak képzett szaunamestereink. Ezekre a szeánszokra 750 ft/fő áron lehet jegyet váltani a pénztárnál. A szeánszok időpontjaiban csak azok a személyek tartózkodhatnak az érintett szaunában, akik erre a jegyet megváltották. A szaunamester utasításait a vendégeknek maradéktalanul be kell tartani.

5. A főépület emeletén, az összekötő épületben, a Thermál Panzió melletti beépített teraszon, illetve a Szaunavilágban található szaunákat és gőzkabint, sókabint a fürdőbelépőjegy megváltásával lehet igénybe venni, ezek használatáért külön díjat nem számítunk fel.

6. Csendes Wellness rész szaunáit külön, 2200 Ft-os jegy megváltásával, illetve 2000 Ft kaució befizetésével (a Csendes Wellness rész belépésre jogosító karóra átvételére jogosít) lehet igénybe venni. Az 2200 Ft-os Szauna Sziget jegyet és a karórát a főpénztárnál lehet megváltani, itt kell a kauciót is befizetni. A szaunázás befejezése után a főpénztárnál leadott karóra ellenében visszakapja a kaució összegét, mely 2000 Ft. Amennyiben a karóra hiányzik, a főpénztár a kaució egészét befizeti a fürdő pénztárába.

7. A Csendes Wellness vendégeinek sajátos illemszabályait, szokásait is figyelembe véve, kiemelten és hangsúlyozottan tilos megbotránkoztató, szexuálisan kihívó viselkedés! Lepedőbe vagy szauna törölközőbe csavarva illendő szaunázni. Tilos mások fényképezése, filmezése, beleértve a mobil telefonnal történő fényképezést is! A Csendes Wellness részben, illetve a recepción is tilos fényképek és videó felvételek készítésére alkalmas technikai eszközök tárolása és használata (fényképező, videokamera, mobiltelefon, iPod, tablet, laptop, stb.).

8. A szaunákat és a gőzkabint, sókabint mindenki csak saját felelősségre használhatja!

9. A Csendes Wellnessrészleget 18 év alatti személy, illetve 16 éven aluli gyermek kizárólag állandó szülői felügyelet mellett veheti igénybe.

10. A 14 éven aluli gyermekek számára a szaunák és a gőzkabin használata nem ajánlott! A 16 év alatti gyermekek szülő, illetve felnőtt kísérete és állandó felügyelete mellett és felelősségére vehetik igénybe a szaunákat és a gőzkabint.

11. A szaunákban és a gőzkabinban az egészséges embereknek ajánlott leghosszabb egybefüggő tartózkodási idő 8-15 perc. Az infra szaunákban és sókabinban maximum 30-60 percet lehet bent tartózkodni. A sókabint igénybe vehetik a 16 éven aluli gyermekek is, de csak állandó felügyelet mellett.

12. A szaunákban és a gőzkabinban papucs, vagy más lábbeli használata tilos! Felhívjuk figyelmüket, hogy a szaunákban és a gőzkabinban a padlózat erősen nedves lehet, ezért figyeljenek a csúszásveszély miatt!

13. A szaunákban és a gőzkabinban fürdőruha használata kötelező.

14. A Thermál Panziónál található fényterápiás szauna kivételével a vendégek egyetlen szaunában sem önthetnek bármilyen folyadékot, vegyi anyagot, vagy akár szaunaolajat a kályhára, illetve tilos akár a szaunaolajat is a szaunázónak magára locsolnia. A Thermál Panziónál található fényterápiás szaunánál megengedett, hogy a többi vendéggel egyeztetve és az engedélyüket megkérve a szaunakanál vizébe szaunaolajat, aromát csepegtessenek, és ezzel locsolják meg a szaunaköveket. Kérjük nagyobb mennyiségű vízzel történő locsolás esetén, várják meg, míg a kályháról elpárolog az előtte felöntött kanálnyi víz!

15. A szaunák és a gőzkabin használata ellenjavallt szív- keringési- és légzési elégtelenség, daganatos megbetegedés, inkontinencia, akut gyulladásos megbetegedés, akut vesebetegség, tuberkulózis, trombózis, súlyos visszérbetegség, fertőző megbetegedések, pajzsmirigy fokozott működése, epilepszia, szívritmuszavar, lázas betegség, kezeletlen magas vérnyomás, kimerültség esetén.

16. A szaunát nem vehetik igénybe lázas- fertőző betegek, akiknek nyílt sebük van, továbbá ittas illetve kábító, bódító, tudatmódosító szer hatása alatt állók.

17. Tilos:

- a szaunákba és a gőzkabinba törékeny tárgyat (üveget, poharat, stb.), vagy bármely más balesetet, sérülést előidézhető dolgot bevinni,

- a szaunázók nyugalmát bármi módon zavarni,

- a szaunákban és a gőzkabinban étkezni és szeszesitalt fogyasztani,

- alkoholos vagy bódult állapotban a szaunát és a gőzkabint igénybe venni,

- a szaunákban bármilyen folyadékot, vegyi anyagot, akár szaunaolajat a szaunázónak magára locsolni, a szaunában szétlocsolni, illetve a szaunakályhára önteni,

- ékszerek és szemüveg viselése, mivel égési sérüléseket okozhat,

- fotó és videofelvételt készíteni.

A szaunát nem használhatja az, aki megbotránkoztató magatartásával garázdaság (Btk.271.§.) bűncselekményét vagy szeméremsértés (Btk.208.§.) vétségét követ el, vagy követett el, vagy különböző okból mások terhére lehet, vagy volt korábban. Az ebben az alpontba tartozó cselekmény rendőrségi eljárást is maga után von.

18. Felhívjuk figyelmüket, hogy hangoskodással, erkölcstelen viselkedéssel, helytelen magatartással ne zavarják a szaunázókat!

19. Bármilyen rendkívüli eseményt (személyi sérülést, balesetveszélyes eszköz vagy tárgy jelenlétét) kérjük haladéktalanul jelezzék a személyzetnek!

20. Felhívjuk figyelmüket, hogy vendégforgalmi okokból, műszaki meghibásodás, illetve üzemzavar esetén a gyógyfürdő a szaunákat és a gőzkabint, illetve azok egy részének működését szüneteltetheti. Ezért kártérítést a fürdő nem vállal.


Farkas Gábor sk.

fürdővezető

Irány a webshop