COVID-19 INFORMÁCIÓK

Értékeld!

Rating

Rate now!
5
8
4
0
3
0
2
1
1
1
4.3
4.3 from 5 - based on 10 opinions

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő


A fürdő korlátozott szolgáltatással működik. A strandrészen 6 víz-visszaforgató rendszerben működő medence (összesen 1.908 m2 vízfelülettel, a medencék egyidejű terhelhetősége 578 fő, 10.000 m2 szabad pihenő területtel – 17,3 m2/fő) áll a fürdőzők rendelkezésére. A fürdővezetés a fürdőben egyidejűleg tartózkodók maximális létszámát az ideiglenes működés alatt 578 főben határozza meg (újabb medence nyitásig).

A fürdőben üzemelő medencék:

  • Kültéri wellness medence
  • Kültéri úszómedence
  • Kültéri családi csúszdás medence
  • Kültéri gyermekpancsoló
  • Kültéri élmény- és tanmedence
  • Kültéri rendezvénymedence


Valamennyi felsorolt medence víz-visszaforgató rendszerben üzemel. A medencék fertőtlenítése, teljes gépészeti karbantartása megtörtént. Valamennyi medencénél 7,0 – 7,2 pH és 0,5 – 1,0 mg/L szabad aktív klór tartalom van biztosítva a medencevíz megfelelő kezelésére. A paramétereket 3 óránként kézi méréssel is ellenőrizni és dokumentálni kell.

A fürdő területén található szaunák és gőzkabin nem üzemelnek.

A fürdő pénztáránál és ruhatáránál 1,5 m távolságra kialakított munkaállomások és várakozó helyek vannak. A fürdő többi fedett területeinek jelentős része lezárásra került, és csak az ideiglenes szolgáltatásokhoz minimálisan szükséges mennyiségű helyiség kerül megnyitásra. A szabadtéren található „nyári vizes blokkok” megnyitásra kerülnek.

A pénztárnál és a ruhatárnál a fürdő személyzet plexivel/üveggel van elválasztva a vendégektől.

A vendégek öltözőkabinban tudnak átöltözni. Szekrényes öltöző nem kerül biztosításra a vendégek részére.

A fürdőbejáratnál kézfertőtlenítő van elhelyezve, mind a vendégek, mind a dolgozók részére.

A fürdőzők által használt közös terekben (mosdók, zuhanyzók stb.) kézfertőtlenítő kerül elhelyezésre az adagoló rendszerekben.

A vendégek maszkban és kézfertőtlenítés elvégzését követően léphetnek a fürdőbe. Azon vendégek, akik a belépési protokollal nem működnek együtt, vagy akiknél a COVID-19 vírus tünetei (láz, köhögés, orrfolyás, légzési nehézség) tapasztalhatóak, a fürdővezetés megtagadja a fürdő szolgáltatást és fürdő használatot.

Kilépő jegy vásárlás lehetőssége felfüggesztésre került.

A fürdő személyzete a fedett részeken (vendégekkel egy légtérben) szintén maszkban, védőkesztyűben és teljes testet fedő formaruhában köteles a munkáját végezni.

A vendégekre vonatkozó viselkedési javaslat – a rájuk vonatkozó egészségügyi/megelőzési/higiénés szabályok betartásával – kerül kihelyezésre jól látható helyeken.

A működő strand területén a közös terek (zuhanyzók, mosdók, öltöző kabinok, egyéb felületek) fertőtlenítését legalább 1 óránként el kell végezni.

A medencekorlátok, vízbejutást segítő egyéb eszközök kapaszkodóit 30 percenként fertőtleníteni kell.

A fürdő teljes területén a vendégek részére a papucs használata kötelező.

A medence használat előtti és utáni zuhany-fürdő valamint lábmosó használatának szigorú ellenőrzése és betartatása az uszodamesterek feladata.

A medencékben is kötelező a fürdővendégek közötti legalább 1,5 m távolság betartása, az uszodamestereknek ezt is fokozottan ellenőrizniük kell.

A strandrészen kihelyezett pihenőágyakat is legalább 1,5 m távolságra kell elhelyezni. Egy család (maximum 4 fő) és a gyerekek lehetnek ettől közelebb a napozó ágyakon.

Amennyiben a strand területén a COVID-19 vírus okozta megbetegedés tüneteit mutató vendég jelentkezik, akkor Őt haladéktalanul el kell különíteni a többi vendégtől (elsősegélynyújtó hely), illetve a személyzettől. A vele kapcsolatos érintkezés-ellátás csak teljes védőfelszerelésben (szájmaszk, védőkesztyű, arcvédő plexi) történhet. Haladéktalanul értesíteni kell az Országos Mentőszolgálat munkatársait és velük együttműködve kell az ellátást elvégezni. A fürdő területének teljes fertőtlenítést soron kívül el kell végezni.

A fürdő területén üzemelő vendéglátó helyek csak a teraszokon fogadhatják a vendégeket.

A fürdő munkavállalói, vagy bérlői részéről haladéktalanul jelezni kell, ha valakin a betegség tünetei tapasztalhatóak. Továbbá a munkavállalók és a bérlők részéről is fokozott elvárás, hogy tartsák be vírussal kapcsolatos előírásokat mind a fürdő területen belül, mind azon kívül is.

Kelt: 2020. május 29.


Farkas Gábor

fürdővezető

Go to the webshop!